Wednesday, September 17, 2008

18.september

Täna hommikul käis õpetaja teisel korrusel koosolekul. Kui ma pärast kellahelinat tagasi jõudsin, siis võttis mind vastu vaikne ja tunniks valmis klass. Korrapidajad Triinu ja Mardo olid klassi ees valmis. Väga ilus algus koolipäevale. Toredasti läks päev ka edasi.
Matemaatikas alustasime kohe bingoga. Õnne oli täna Jaanusel, Joonasel, Sigridil ja Adeelel. Nuputasime veidi, lahendasime tekstülesandeid Raulist ja Paulist ruudulisse vihikusse.
Eesti keele tunni alguses jutustas õpetaja laste soovil lõpuni loo Paulast ja Kassiopeiast. See oli väga kurb lugu. Arutlesime selle üle veel pikalt. Loodetavasti ei pea keegi meist kokku puutuma sellise kiusamisega. Nüüd oli ka põhjust üle vaadata oma klassi reeglid. Koostasime ise jutukest kiusamisest. Lugejad tegid täna suurt rõõmu. Loeti ladusalt, paljud tegid seda ka ilmekalt. Kiitused täna Carmenile, Jaanusele, Andrale, Martale, Joonasele, Laurale, Renekile, Mardole. Õpetaja oli raamatukogust klassi toonud 15 erinevat Paula raamatut. Neid uuriti hoolega ja 8 neist võeti koju lugemisekski kaasa. Mõnusat lugemist! Harjutasime täishäälikute pikkust määrama. Ladumises oli kõige edukam täna Joonas. Väga tublid oli veel Carmen, Marta, Adeele.
Täna maitses väga magustoiduks olnud karamellkissell. Esimest korda sai rahule jääda ka söögilaua ääres olijatega, sest valjuhäälset lobisemist ei olnud.
Loodusõpetuses uudistasime okaspuid. Vaatasime oksi, käbisid, okkaid. Joonistasime ise kuuski. Ja siis läks põnevaks, sest akna taga käisid saega mehed ümber meie väravas kasvava kuusepuu. Lastes tärkas roheline mõtteviis - miks ometi? Pabistati oma peiduka puu pärast.
Mõni minut ja kuusest oli järgi jäänud ainult hunnik oksi ja pakke. Tekkis huvi, kui pikk võis langenud puu olla. Õue minna oleks olnud aga liiga ohtlik, sest varsti langes toomingas. Kui mehed lahkusid, siis tormasid poisid kohe õue asja uurima. Känd näitas, et puu oli seest täitsa mäda. Kohe kamandati ka õpetaja aastarõngaid lugema, nuusutama, katsuma. Veendusime ise, et okaspuul on vaik. Mindi veel kooliaeda jugapuud otsima. Tüdrukud jäid sellest loodusõpetuse tunni teisest osast kahjuks ilma, sest nemad olid trennis.




Tänan Martat päevaraamatu eest!
Nüüd kiirustas õpetaja Tallinnasse kunstikursusele. Pikapäevarühma jäi õpetaja Anne. Tallinnas olles sain kõne Karelilt, kes oli mures, sest tema sõbrale oli liiga tehtud. Homme peab seda asja uurima hakkama. Miks ometi selline lugu juhtus? Ometi räägime juba mitmes päev kiusamisest ja kõik tunduvad nii arusaajad olema!

No comments: