Monday, September 1, 2008

ESIMENE KOOLIPÄEV

Nüüd on ta siis käes!
Imelik, kuidas see suvi ikka nii kiiresti mööda läheb? Alles ju ootasime teda pikisilmi.
Mina läksin kooli täna hästi varakult. Mitte ei läbenud enam kodus olla. Jõudsingi esimesena.
Kõik oli valmis laste vastuvõtmiseks. Varsti tulidki laululapsed Mardo, Triinu ja Marta. Ja siis juba kõik teised riburada. Mõned emmed-issid tulid ka. Tore! Valiti endale klassis koht. Enamus otsustas ikka endise paiga kasuks. Saalis tundus olevat rahvast vähem kui tavaliselt. Aga sel aastal ongi meid ju pisut vähem - 121 last ( eelmisel aastal 140 ). Lauldi ja loeti luuletusi nagu ikka, aga luuletused olid seekord meie endi õpilaste looming ( eelmisest emakeelepäevast ). Adeele luuletus loeti kohe esimesena ette! Esimesse klassi võeti vastu 11 uut õpilast. Meil on seal palju tuttavaid, tüdrukud on võimlejad, Greetel sugulane ja Jaanusel vend. Õpetaja Hele-Mall sai omale väikese tööka "mesilaspere". Uue kaaslase said ka kolmandikud ja üheksandikud. Meie klassis on 13 last. Klassi tagasi jõudes läks kohe tööks lahti, sest tahvelgi ütles ...Püüdsime oma nimed üles leida tahvlilt "uute" õpilaste nimede hulgast. See osutus tõeliseks pähkliks! Nuputa veel, kes need on!
TARMO MENECTO, SIIRI DILLPEG, KAARI NUTMAS, LIISA KOJON, ELGE UIBE, KAREL NESKU, IVO MALSERD, LILLI-RIINA TEHTUN, MAAJA SUUSTNAL, VEERA-MAI KÄSUL, MARGARETE NEMMEN, ANATHOLI šVARAD, RAUL ZEKERK, REELI EEDA.
Mängisime suvebingot. Õnn naeratas seekord Mardole ja Sigridile. Selle mängu käigus saime nii mõndagi teada üksteise suveseiklustest. Vaatasime üle uued vihikud, uudistasime tunniplaani. Mängisime teretamise mängu. Õpetajalt sai igaüks kaardi. Sellel oli selline salm...
Et õige koolilapse tunne jälle sisse tuleks, sõime Koolijäätist. Nii saigi esimene koolipäev läbi. Jaanusel ja Adeelel oli veel üks avaaktus, muusikakoolis. Õhtul õnnestus mul ka Jaanuse muusikakooli päevikut näha saada. Õpetajad käisid kirikus koolirahu kontserdil, panid küünlad oma endiste kolleegide kalmudele ja sõid piduliku lõuna. Tänan kaunite lillede eest!

No comments: