Wednesday, September 24, 2008

24.september

Täna hommikul märkasin, et sügis on tõesti käes. Loodus on järsku võtnud küpsed toonid. Ilus oli astuda mööda teed kooli poole.
Kõik on koolis ja terved, keegi ei hiline. Nii on tore päeva alustada.
Matemaatikas valisid Karel, Andra ja Renek omale meeskonnad. Nemad seepärast, et eelmine kord olid nad kõige kiiremad arvutajad. Täna võitis Kareli meeskond - Carmen, Laura ja Adeele.Edasi kordasime koos üle võrratuse lahendamise ja siis täitsime sarnase töölehe. Veatud tööd olid Sigridil, Joonasel, Martal, Adeelel. Enamusel kippus üks veake ikka sisse tulema. Lahendasime tekstülesandeid tahvlitele ja vihikusse. Ilusa töö eest vihikus kiitus Karelile, Andrale, Jaanusele. Ka Triinu, Sigridi, Carmeni vihikud teevad rõõmu. Koduse töö eest kiidan seekord Martat, Triinut, Laurat ja Sigridit. Kõik kalad olid neil omale õige akvaariumi leidnud.
Eesti keele tundi alustasime taas tuttava mänguga, seekord tuli määrata a pikkust. Täishääliku harjutusi pusiti ise teha töövihikus sel ajal kui osad lugesid Londiste lugu. Lugejad said kenasti hakkama, ilmekust võiks rohkem olla. Tublid lugejad olid Carmen, Greete, Marta, Joonas, Laura, Jaanus. Elevust pakkus loo taas läbi mängimine. Väga vahva oli Marta õpetaja rollis ja Jaanus Londistena. Täishäälikute harjutusi täitsid kõige täpsemalt Joonas, Triinu ja Marta. Palju jõudsid Carmen, Laura, Jaanus, Renek, Adeele. Ühiselt moodustasime lauseid Londistest õpikus ja töövihikus olevate tegusõnade abil. Nüüd peaks küll kõik olema valmis lugu ladusalt jutustama. Homme teemegi seda.
Inimeseõpetuse tunnis rääkisime veel üle reedel toimunud häire. Käisime koolimajas vaikselt ringi, vaatasime üle erinevad väljapääsud, häirenupud. Töölehelt leidsime õiged käitumisjuhendid, valed tõmbasime maha. Rõõmu tegid hoolika käekirjaga tööd. Oleme püüdlikud ja suhtume töösse tõsiselt. Vaatamiseks oli raamat tuletõrjujatest. Loodetavasti on räägitust kasu, et tunda end koolis kindlalt ja turvaliselt. Kodused tööd vaatasime ühiselt üle ja panime kõigi mõtted mõistekaartidele kirja.
Põhjalikud tööd olid Martal, Carmenil, Sigridil, Mardol. Head mõtted olid veel Reneki, Kareli ja Andra vihikus. Kurvastas see, et kaks tööd olid tegemata, kaks poolikult täidetud. Tunni lõpus püüdsime töövihiku Krõlli panna liikuma. Mõni nägi sellega kurja vaeva.
Muusikatunnist tuli Carmen õhinaga, et oli olnud "hullult lahe tund". Kiitus päevikus oli peale tema veel Adeelel, Triinul, Mardol, Sigridil.
Kehalisest tulles oli Karel täitsa läbi. Olevat hädas olnud oma meeskonnakaaslastega jalgpallis. "Nad vist kardavad palli. Mina pidin kõike üksi tegema", porises väsinud mees. Aga ikka võideti teisi 2:1.
Üks lugu tänasest koolipäevast veel. Keset inimeseõpetuse tundi kui kõik kirjutavad, küsib üks piiga:"Õpetaja, kas sul on sukad jalas või paljad jalad?"
Pikapäevarühmas mängiti täna hoolega Aliast. Täna ilmus õpetaja lauale kolm vahvat päevaraamatut. Aitäh Sigrid, Greete ja Marta!

No comments: