Tuesday, September 9, 2008

9.september

Täna oli küll väga vihmane ilm, aga vaatamata sellele oli tore koolipäev. Tunnid olid lõpuks täitsa koolitunni moodi. Hakkame vist suvest üle saama.
Matemaatikas treenisime summa ja vahe leidmist. Lahendasime ülesandeid Madise sünnipäevast. Mõnus oli kokku liita külalisi, kingitusi ja küünlaid, lahutada kooke.
Eesti keele tund algas pallimänguga, treenisime tegusõnu. Töövihiku lõbusalt koolipildilt leidsime neid veel juurde. Esimest korda kirjutasime abijoonega vihikusse. Päris ilusasti tuli välja. Kõige täpsemad olid Laura, Jaanus, Triinu, Andra ja Marta. Käekirja eest kiitus Adeelele, Karelile, Sigridile, Andrale ja Laurale. Lugesime juttu, mida saab muuta vastavalt nädalapäevale. Tuletasime meelde mida teevad? sõnade lõpu. Kirjutasime neid töövihikusse, liimisime reeglid redelile. Kiitus töövihiku eest Adeelele, kelle kõik tööd olid väga ilusad. Väga ilusad tähed olid veel Andra ja Jaanuse vihikus. Töine tund!
Loodusõpetuses vaatasime üle kaasa toodud puidust esemed. Enamus oli kodust midagi toredat leidnud. Kõige rohkem oli lusikaid. Laural oli terve hulk köögiriistu kaasas, üks lõhnas veel tugevasti kadaka järgi. Sigridil ja Adeelel olid puust nukud, lisaks veel ehted ja värvipliiatsid. Carmenil potialus, Renekil vahva maseerimismasin ja meelusikas, Andral teekarp, Martal küünlajalg ja lõikelaud. Triinu ja Greete lusikatäiest saaks vist korraga kõhu täis. Õpetaja asjadest meeldisid kõige rohkem Hiina söömispulgad (Oli jälle põhjust meelde tuletada ka eestlaste edukat esinemist Hiinas olümpiamängudel ). Mõne asja meistrimeeski oli teada. Mardo lusika oli meisterdanud 8.kl Eerik, Marta asjad on venna tehtud. Põnev oli teada saada puuhiiglastest - eukalüptipuu ( 155m ), mammutipuu ( 60 vaguniga tuleks puit ära vedada, sisse mahuks 50 inimesele restoran või kontserdilava pillimeestele või mitu garaaži, hobusega saaks 60m ratsutada )ja ahvileivapuu ( 5000a ). Võrdlesime neid elumajade, kirikutornide ja raekojaga. Tuletasime meelde eelmisel tunnil õpitu. Rääkisime lehtpuudest, uudistasime nende õisi ja vilju.
Klassi külastas täna kooliarst, vaatas päid.
Triinut tänan päevaraamatu eest.
Usinalt laenutati juturaamatuid.

No comments: