Tuesday, September 23, 2008

23. september

Tänase matemaatikatunni alguses uurisime liiklusmärke. Vaatasime nende kujusid, värve ja tähendusi. Ikka kipub segi minema see, et kõik punased märgid ei keela. Kolmnurkne märk lihtsalt hoiatab.



Joonestasime veel sirglõike vihikusse, lahendasime kordamisülesandeid. Need olid seekord kaladest ja aedviljadest.
Eesti keeles harjutasime ikka täishääliku õige pikkuse määramist. Tähelepanu all olid seekord i ja o. Kaunimad o-d olid Carmeni, Kareli ja Laura vihikus. Kaunimad i-d Triinu ja Kareli vihikus. Lugesime Londiste loo veelkord läbi. Väga vahva esitaja oli Adeele. Ladusalt luges ka Renek. Rohkem oleks tahtnud tänastelt lugejatelt kuulda loole sobivaid emotsioone. Lugu on ju põnev. Pärast seda läbi mängides oli küll toredaid näitlejaid. Silma paistsid Laura Londiste ja Carmen tädi rollis. Õpetaja vihmavari osutus sobilikuks rekvisiidiks. Uus osa Londistest rääkis tema seiklustest koolis. Homme mängime seda.
Loodusõpetusetunni alguses lahendasime ühises ringis mõistatusi puudest. Kordasime üle okaspuud ja nende iseloomulikud tunnused. Lisaks vaatasime Looduseentsüklopeediast pilte okaspuudest mujal maailmas. Kes tähelepanelik oli, sellele ei valmistanud hiljem raskusi ka töölehe täitmine. Unistajad ja ringi vahtijad olid aga hädas. Kiitus Jaanusele, Triinule, Joonasele, Martale ja Laurale. Koduse töö eest saan kiita ainult Martat ja Greetet. Küll oli jäetud värvimata või lüngad täitmata. Kahju. Uueks teemaks oli põõsad. Oli hulgaliselt pilte neist. Mõned tulid kohe tuttavad ette, mõned veel mitte.
Lõunasöögiks oli kalasupp. Mõni kiitis, mõni kirtsutas nina. Jogurt maitses hästi.
Kehalises hüpati kaugust. Kiituse said kõik õunajooksu läbi tegijad. Karel veel lisaks eilse võistlustel käigu eest.
Õuntega kostitas täna meid Mardo. Greete oli I klassi Gerdale abiks lugema õppimisel. Ilm oli ilus, aga õue ei kiputud. Tore, et täna jõudis kooli veel 2 päevaraamatut.

No comments: